Make your own free website on Tripod.com
WAAROM WORDT IEMAND VEGETARIER?

Home

WAT IS VEGETARISME ?
WAAROM WORDT IEMAND VEGETARIER?
WAT EET EEN VEGETARIER?
VEGGIE THUIS OF OP SCHOOL.
VEGETARISCH KOKEN
VEGGIE SOEP
VEGGIE HOOFDGERECHT
VEGGIE NAGERECHT
TAFELVERSIERING
LIED
SCHRIJF JE MEE ?
MAIL ME
FORUM
VEGGIE KIDS

Waarom wordt iemand vegetariër? Dat is niet zo maar in één, twee, drie uit te leggen. Mensen besluiten vegetariër te worden om verschillende redenen.

* Sommige mensen willen geen vlees of vis eten omdat ze niet willen dat er voor hun eten een dier wordt doodgemaakt. Op televisie worden soms programma's getoond waarin je kan zien hoe dieren soms in heel slechte omstandigheden moeten leven. Denken we maar aan kippen, varkens, schapen,.. Ze hebben dikwijls veel te weinig ruimte, geen beweging, geen zonlicht en geen frisse lucht. Mensen die heel veel van dieren houden (niet alleen van hun hond of kat, maar van alle dieren),worden hier erg boos om en willen hier iets aan veranderen. Om te beginnen...geen vlees meer eten.

Horizontal Divider 28

* Anderen vinden dat vegetarische voeding gezonder is. Dieren krijgen heel dikwijls speciale voeding, waardoor ze heel snel groeien. In die voeding zitten stoffen die voor ons niet zo gezond zijn.

Horizontal Divider 30

* Weer anderen vinden het beter voor het milieu, omdat stoffen van de mest terechtkomen in rivieren, grondwater,...waardoor het water wordt vervuild en vissen sterven. Dierlijke mest is honderd keer vervuilender dan menselijke uitwerpselen.
Veehouderijen gebruiken meer water dan landbouwbedrijven. Een halve kilo tarwe kan groeien op 113 liter water, maar voor een halve kilo vlees wordt in totaal 11.250 liter water gebruikt. Komt daar nog bij dat in sommige landen heel moeilijk aan water te komen is voor voedselproductie.
Grote stukken regenwoud worden gekapt om plaats te maken voor het telen van gewassen voor veevoeder.

Horizontal Divider 30

* Sommige mensen zijn vegetariër vanwege hun geloof. In sommige wereldgodsdiensten mogen de volgelingen geen vlees eten omdat ze van mening zijn dat het verkeerd is om dieren te doden. Hindoes en Boeddhisten eten geen vlees.

Albert Schweitzer

Albert Schweitzer
1875-1965
Voorstander van het vegetarisme.

'Ik ben leven dat leven wil, te midden van leven dat leven wil'.