Make your own free website on Tripod.com
SCHRIJF JE MEE ?

Home

WAT IS VEGETARISME ?
WAAROM WORDT IEMAND VEGETARIER?
WAT EET EEN VEGETARIER?
VEGGIE THUIS OF OP SCHOOL.
VEGETARISCH KOKEN
VEGGIE SOEP
VEGGIE HOOFDGERECHT
VEGGIE NAGERECHT
TAFELVERSIERING
LIED
SCHRIJF JE MEE ?
MAIL ME
FORUM
VEGGIE KIDS

VOOR KINDEREN MET VEEL FANTASIE EN/OF 'SCHRIJFTALENT' .
WAT IS DE BEDOELING ?

Hebben jullie het verhaal gelezen van 'Peter Selie, de vegetarische

draak

(geschreven door Jules Bass en ge´llustreerd door Debbie Harter. Uitgegeven Van Buuren uitgeverij BV, 2001)

Als dat niet zo is, niet erg, want het is de bedoeling dat we zelf een verhaal schrijven. Een verhaal over liefde voor dieren, liefde voor het leven, vegetarisme,...Het mag best een spannend verhaal zijn, misschien soms zelfs een beetje droevig of juist heel leuk en grappig.

Ik zie jullie je wenkbrauwen als fronzen en je afvragen: 'Hoe gaan we dat doen?' Wel ik zal het even uitleggen. Om te starten geef ik jullie het begin van het verhaal (=deel 1). Daarna gaan jullie zelf aan het werk. Je schrijft een vervolg op het eerste deel , je stuurt het me op per email, ik plaats de inzendingen (of een selectie) op de site en dan is het aan jullie om je stem uit te brengen ( zie onderaan pagina) en een stukje te kiezen dat het beste aansluit op het eerste deel. Ik plaats het op de website zodat jullie weer aan de slag kunnen voor een tweede vervolgstukje, enz.

Zo krijgen we een verhaal, misschien wordt het wel een echt .....

leesboek

HIER GAAN WE DAN...

Deel 1

In een grote stad, hier niet zo ver vandaan, stond een groot landbouwbedrijf. Niet zomaar een boerderij hoor. Een reuzegroot bedrijf. En het was daar in de buurt dat ik Belle voor het eerst zag. Ik zie jullie al lachen en denken : 'Dit wordt een liefdesverhaal.' En ja...het was liefde, maar liefde voor een dier.

Belle was een...

koe

Ze woonde daar niet alleen, maar met zeker wel honderd andere koeien. Gezellige boel zou je kunnen denken, maar dat was het helemaal niet. De koeien konden zich geen meter bewegen. En daar had Belle mooi genoeg van........

ZO DIT WAS HET EERSTE DEEL. NU IS HET AAN JULLIE.
VEEL SCHRIJFPLEZIER.

STEM JE MEE ?