Make your own free website on Tripod.com
TAFELVERSIERING

Home

WAT IS VEGETARISME ?
WAAROM WORDT IEMAND VEGETARIER?
WAT EET EEN VEGETARIER?
VEGGIE THUIS OF OP SCHOOL.
VEGETARISCH KOKEN
VEGGIE SOEP
VEGGIE HOOFDGERECHT
VEGGIE NAGERECHT
TAFELVERSIERING
LIED
SCHRIJF JE MEE ?
MAIL ME
FORUM
VEGGIE KIDS

EEN LEUKE UITNODIGING, EEN FEESTELIJKE TAFEL,...

Wil je je mama en papa, broers/zussen, vrienden,....eens lekker verwennen met een vegetarisch etentje dan is een mooi gedekte tafel en een leuke uitnodiging al het halve werk. Op deze pagina kan je enkele ideetjes voor mooie tafelversieringen vinden. Het gaat van menukaarten, servetringen....tot kleine bloemstukjes.


menukaart

Menukaart/Uitnodiging: Verven met wollen draad.

Wat heb je nodig?
* een wollen draad van 50 cm
* plakkaatverf
* een penseel
* een vel papier
* een oud telefoonboek
* een schaar
* lijm

1. Vouw een vel papier A4-formaat dubbel, zodat je formaat A5 krijgt. Vouw nog een keer. Je hebt nu postkaartformaat A6. Vouw het papier open en knip het op de vouwlijnen in vieren. Je hebt nu vier rechthoeken van hetzelfde formaat.

2. Kleur de wollen draad met plakkaatverf in een kleur naar keuze. Gebruik hiervoor een nat penseel. Laat aan één uiteinde 5 cm vrij om de draad vast te kunnen houden. De draad moet goed doordrongen zijn van de kleur, maar mag niet al te nat worden (hij mag niet lekken).

3. Houd de draad boven één van de papieren en laat hem slingerend en krullend vallen. Zorg dat het droge uiteinde buiten het papier terecht komt.

4. Dek de draad af met een tweede stuk papier en leg het geheel voorzichtig in een telefoonboek. Sluit het boek.

5. Haal de draad uit het boek door aan het droge uiteinde te trekken. Als je het telefoonboek weer opendoet en de twee papieren van elkaar haalt, zie je het patroon dat de draad heeft achtergelaten.

6. Plak het papier op een dubbelgevouwen kaart die je gekocht hebt, of zelf gemaakt. Schrijf aan de binnenkant het menu of een uitnodiging. Als je kleine knipjes maakt in de rand van het papier alvorens je het opplakt, wordt het eindresultaat nog mooier.


BLOEMPOTJE

Wat heb je nodig:

Stenen bloempotje
Servet met leuke afbeelding
Verf
Behangerslijm
Vernis
Plantje

Je neemt een stenen bloempot en verft hem met echte verf in een lichte kleur. Vervolgens neem je een servet met een leuke afbeelding. Die afbeelding knip (of scheur) je uit en je plakt alleen het bovenste velletje met behangerslijm op de pot. Heel voorzichtig want het dunne servetje kan heel makkelijk scheuren. Daarna vernis je de bloempot.
Koop een klein plantje voor in de pot en klaar is je tafelversiering.

TIP:
Je kan als je geen servet hebt ook best proberen met een plaatje uit een tijdschrift!

bloempotje